Със спортни състезания Областната дирекция на МВР в Шумен отбеляза професионалния си празник

Служители на Областната дирекция (ОД) на МВР – Шумен отбелязаха 145-годишнината от създаването на Министерството на вътрешните работи и професионалния празник на служителите – 5 юли със спортни състезания, съобщиха от полицията. Турнир по футбол, състезания по теглене на въже, тенис на маса и турнир по стрелба се провеждат във връзка с празника, допълват от полицията в Шумен.
В Смядово се включиха седем футболни отбора, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен. До финала стигнаха отборите на ОД на МВР – Шумен и Районно управление на МВР – Велики Преслав, като шуменци победиха. Купата за първо място на ОД на МВР – Шумен беше връчена от директора на полицията старши комисар Георги Гендов. Втори остана отборът от Велики Преслав, а третото място в турнира зае Районно управление на МВР – Шумен, допълниха от Областната дирекция.
В тегленето на въже победи отборът на Община Смядово, втори се класираха разследващите полицаи от областната дирекция. Трите призови места в турнира по тенис на маса спечелиха служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Шумен. Първи в индивидуалната надпревара е Явор Нейчев, втори – Евгени Петров, третото място зае Валентин Василев, съобщиха от полицията.
Професионалният празник на МВР се отбелязва на 5 юли с решение на Министерския съвет от 28 февруари 1992 г., сочи справка на отдел „Справочна“ на БТА. На тази дата се отбелязва годишнина от издаването (1879) на Указ 1 от княз Александър I, с който се създава Министерството на вътрешните работи на основание чл. 161 от Търновската конституция. Със същия указ е назначено първото правителство на Княжество България с министър-председател, министър на вътрешните дела и управляващ Министерството на народното просвещение Тодор Бурмов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари