Състезание по каране на електрически тротинетки и велосипеди „Бързи и безопасни“ се провежда в Добрич

Младежко състезание за насърчаване на безопасното каране на електрически тротинетки се провежда в скейт-парка на Добрич. Организатори на мероприятието са Община Добрич, Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Проявата ще продължи до 20:00 часа днес. 
В откриването на състезанието участваха и представители на сектор „Пътна полиция“ – Добрич. Инспектор Станимир Стоев от „Пътна полиция“ – Добрич и инспектор Мая Василева от Детска педагогическа стая към Районно управление на МВР – Балчик запознаха децата с правилата за движение на тротинетки и велосипеди по пътищата, с членове от Закона за движение по пътищата (ЗДвП), касаещи карането на велосипеди и електрически и други тротинетки, както и с предвидените в нормативната уредба глоби при неспазване на ЗДвП. Състезанието е под наслов „Бързи и безопасни“.
Децата бяха приветствани и от кмета на Добрич Йордан Йорданов. Пред медиите той каза, че това няма да е единично събитие, тъй като пълноценното образование на тези тема е изключително важно. 
„Децата трябва да се научат и да знаят как трябва да контролират правилно електрическите тротинетки и велосипеди, тъй като могат да нанесат сериозни поражения. Тази отговорност не е само наше задължение. Вярвам, че родителите ще припознаят тази инициатива и като своя и тези обяснения ще продължат и вкъщи“, каза още Йорданов. 
Сред участниците е и 17-годишният Искър от Силистра, който от пет години кара активно тротинетка. Той помага на младежите със съвети и опит. Пред медиите Искър каза, че за да можеш да управляваш такъв тип превозно средство, трябват много тренировки в контролирана среда. „Ако знам, че има опасност да се нараня или да пострадам от това, което се опитвам да направя, просто не го правя“, каза още Искър. 
От Превантивно-информационния център по наркотични вещества предоставиха на младежите очила, чрез които виждат как се изменя представата за пространство след употребата на наркотици. 
По време на мероприятието са предвидени атрактивни демонстрации, инструктаж за техническа поддръжка, състезания за електрически и неелектрически тротинетки в дисциплините слалом и драг. Ще има и томбола с награди, както и отличия за най-активните участници. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари