НачалоСвятСАЩ удариха частната армия "Вагнер"

САЩ удариха частната армия „Вагнер“

Американското правителство обяви нови ограничения върху износа на технологии, засягащи руса военна компания „Вагнер“. С този ход се опитват още повече да ограничат снабдяването на компанията заради нейната роля в руската инвазия в , предаде Ройтерс.

„Вагнер“ беше включена в търговски черен списък през 2017 г., след като анексира Крим от Украйна. Сега компанията ще бъде определена като военен краен потребител и ще бъде подложена на строги нови ограничения, свързани с достъпа до технологии, създадени където и да е по света с американско оборудване. „Компанията „Вагнер“ е една от най-известните наемнически организации в света и активно извършва жесости и нарушения на човешките права в Украйна“, каза американският заместник-министър на търговията Алан Естевес, отговарящ за промишлеността и сигурността.

„Днес ние изпращаме ясно послание към недържавните играчи, които се стремят да поемат щафетата на жестокостта от препъващата се армия на , че министерството на търговията няма да се поколебае да действа против тях“, заяви той. Този ход е демонстрация на подкрепа за Украйна в момент, когато украинският Володимир Зеленски е на посещение в САЩ. Вашингтон предоставя военна помощ за милиарди на Киев и налага строги санкции на Москва, откакто Русия нахлу в Украйна през февруари, отбелязва Ройтерс.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО