Състоянието на пострадалия служител на НКЖИ при жп катастрофата в Плевенско е стабилно, съобщи окръжният прокурор Владимир Николов

Състоянието на служителя на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ), който пострада при жп катастрофа, станала снощи в Плевенско, е стабилно. Това съобщи днес окръжният прокурор на Плевен Владимир Николов. Той допълни, че водещата версия за случая е нарушаване на правилата за безопасност. 
Припомняме, че инцидентът е възникнал около 22:00 часа снощи, когато бърз влак, пътуващ по направление Варна – Мездра, удря двама служители на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ). Единият от тях загива на място, а другият с наранявания е настанен в плевенска болница.
До инцидента се стига, след като е трябвало да бъде извършен планов ремонт по жп отсечката, като указанията са били това да бъде в тъмната част на денонощието, когато температурите не са високи. 
„Екипът се е придвижвал с пробивна машина в посока от Горни Дъбник към Телиш, като спира в междугарието. В машината е имало двама машинисти, технически ръководител и главен инженер. При спирането двамата машинисти са слезли от външната, безопасна страна на жп линията. Другите двама обаче, по неизяснени причини, слизат от вътрешната страна, от която се е намирал съседният жп път. В този момент от там преминава композиция на бързия влак Варна – София. Тогава при настъпил удар е загинал единият служител, а вторият е засмукан от въздушната струя и е получил наранявания. Машинистът на влака е предприел спиране, като в рамките на 600 м е спрял композицията“, уточни прокурор Николов.  
Разследването на инцидента продължава. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари