Създаването на общинско предприятие „Арт Сцена – Стара Загора“ одобри Общинският съвет

Създаването на общинско предприятие „Арт Сцена – Стара Загора“ бе подкрепено с пълно единодушие от общинските съветници по време на второто гласуване на днешното редовно заседание на Общинския съвет в Стара Загора.
Създаването на предприятието цели по-качествено и ефективно управление на имотите-общинска собственост, предназначени да отговарят на културните потребности на общността, организиране и представяне на културни продукти и събития, театрални и други постановки, фестивали, концерти и други артистични прояви. Община Стара Загора е собственик на сградите на Културен център „Стара Загора“, Летния театър, Драматичен театър „Гео Милев“ и Държавна опера Стара Загора.
„Предназначението на сградите като такива за култура и изкуство, предполага организирането на управлението им съобразно икономическите механизми и правила, наложени в сферата на създаване, управление и представяне на културните продукти. Това обуславя и създаването на отделно звено в структурата на общинската администрация и обособяването му като общинско предприятие „Арт сцена – Стара Загора“ за стопанисване и управление на посочените имоти като обекти за организиране и провеждане на театрални представления и други сценични, културни, образователни, развлекателни и конгресни събития“, каза заместник-кметът Милена Желева.
Предприятието ще управлява още и дейностите, свързани с инициираните и организирани от него нови събития и инициативи в сферата на културата– фестивали, концерти, конкурси, с цел обогатяване на календара на културните събития на Община Стара Загора и реализиране на приходи чрез продажба на билети.
По време на дванадесетото заседание общинските съветници гласуваха и отпускане на финансови средства за закупуване на робот за подводно почистване на Общински плувен басейн – Стара Загора. Към момента там дейност развиват четири спортни клуба по плуване, в които тренират стотици деца. Това му отрежда водеща роля в насърчаването и развитието на спорта в града. Градският басейн активно се използва от жители и гости на Стара Загора. Ежегодно там се провеждат състезания и турнири от Спортния календар на общината.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари