Сбиване доведе до стрелба със загинал и двама пострадали в столичния квартал „Модерно предградие“

Сбиване доведе днес до стрелба със загинал и двама пострадали в столичния квартал „Модерно предградие“. Сигналът за инцидента е подаден 14:59 ч., съобщиха от МВР.
На място бяха изпратени екипи на полицията и три линейки на Спешна помощ. При стрелбата е загинал мъж на 48 години. Двамата ранени са транспортирани в болница „Пирогов“ и във Военномедицинската академия (ВМА). Единият от пострадалите е настанен в противошокова зала на „Пирогов“. По първоначални данни от Центъра за спешна медицинска помощ – София, 22-годишният мъж е с огнестрелни рани в гърдите и в единия крак. За живота на другия пострадал няма опасност, той контактен и е настанен във ВМА. 
На брифинг главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев съобщи, че на местопроизшествието има две оръжия и добави, че има арестувани след стрелбата.
Той уточни, че спречкването е станало пред заложна къща, а причината за скандала все още не е известна. Кангалджиев каза още, че убитият е нападнал собствениците на заложната къща. Той има криминално досие и 11 регистрации за различен вид престъпления, допълни главният секретар на МВР.
Кангалджиев подчерта, че се сформират огледните групи и се извършват дейности за установяване на свидетели и очевидци. Главният секретар на МВР обясни, че простреляният идва на местопроизшествието с още две лица. „Едното лице е задържано, а другото е във ВМА“, добави той. 
Собственикът на заложната къща има законно притежавано оръжие, нападателят нямаме информация да има законно притежавано оръжие, обясни Кангалджиев.
„Това са наши стари познайници с дълги досиета. Няма намесени колеги в инцидента“, заяви директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи главен комисар Любомир Николов. Няма данни да има избягали от местопроизшествието. Всички са задържани, добави Николов.
От прокуратурата съобщиха за БТА, че вече е образувано досъдебно производството в столичната полиция. Предстои материалите да бъдат докладвани на наблюдаващ прокурор, след това ще се преценят всички следващи действия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари