„Сцена под липите“ събира край Русе повече от 1000 участници и любители на фолклора

Десетото издание на националния фолклорен фестивал „Сцена под липите“ ще се състои на 15-и и 16-и юни тази година в лесопарка „Липник“ край русенското село Николово. В него ще се включат повече от 1000 участници и любители на фолклора от България и Румъния, съобщиха организаторите, които са Община Русе, народно читалище „Пробуда – 1901“ – село Николово, и кметството в населеното място. 
Началото на фестивала ще бъде поставено на 15-и юни (събота) с чаена церемония с липов чай. Ще бъдат раздадени и меденки с логото на „Сцена под липите“. 
Гостите ще могат да разгледат и закупят продукти от „Алеята на здравето и на красотата“, от изложението на пчеларите, както и от щандовете на традиционните занаяти, а за най-малките са предвидени детски анимации и работилници.
Ще има и международен пленер за рисунки „Душата на дете“. В него ще се включат деца от село Николово и от румънския град Гюргево.Вечерта ще има огнено шоу и „Фолклорна хоротека под звездите“.
Програмата през втория ден предвижда състезания по риболов и спортно ориентиране, както и „Фолклорна хоротека под липите“. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари