Сдружение „Бъдеще за децата“ получи финансиране за ремонт на допълнителна сграда към Центъра за обществена подкрепа в Казанлък

Казанлъшкото сдружение „Бъдеще за децата“ получи финансиране по Фонд „Социална закрила“ за ремонт на покрив и фасада на допълнителна сграда към Центъра за обществена подкрепа. Това съобщиха от пресцентъра на организацията. Проектът е на обща стойност почти 67 хиляди лева, като от бюджета на сдружението ще бъдат осигурени малко над осем хиляди лева. 
Проектът е разписан по Компонент 1 „Придобиване на дълготрайни активи, текущо поддържане на материалната база и изграждане на нова, реконструкция и модернизация на съществуващата материална база за предоставяне на социални услуги“, създаден за подобряване условията на живот на потребителите на социални услуги чрез обновяване или създаване на подходяща и ефективна социална инфраструктура. Средствата ще бъдат насочени за възстановяване на покривното покритие, хидроизолация и ремонт на фасада на част от сградата на бившия квартален клуб „Тракия“ в Казанлък. Ремонтните дейности ще приключат до края на годината, след което помещението ще бъде отворено за всички нуждаещи се.
Бившият клуб „Тракия“ се намира на стратегическо място, в близост до източната част на града и до квартал с концентрирано население от уязвима социална група, посочват от сдружението. Новото пространство ще допринесе за по-лесен достъп до услугите от потребителите, повишаване на информираността за ползите от социалните услуги, повишаване на доверието на общността в социалните услуги и институции и за активното социално включване на уязвимите групи. С реализирането на проектното предложение ще се подобри функционалността на сградата, ще се създадат условия за пълноценна и ефективна работа с потребностите от специалистите на Център за обществена подкрепа. 
В изпълнение на заложените дейности ще се подобри качеството на предлаганите услуги за деца и семейства, което ще доведе до по-ефективна интеграция в обществото, отбелязаха от „Бъдеще за децата“.
През 2023 година Центърът за обществена подкрепа навърши десет години, през които екипът работи за развитие и надграждане на предлаганите социални услуги. Организацията е лицензирана в съответствие с новите изисквания за осъществяването им, а за този период екипът е работил по 1630 случая. Общият брой консултации и терапии, проведени в Центъра, е 18 760. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари