Седем художници участват в изложбата Dog Days в столичната галерия „Структура“

Творби на Виктор Петров, Димитър Солаков, Калин Серапионов, Правдолюб Иванов, Руди Нинов, Самуил Стоянов и София Грънчарова ще бъдат представени в изложбата Dog Days в столичната галерия „Структура“. Куратор е Марина Славова. Експозицията може да бъде разгледана от 6 юни до 31 юли, съобщават организаторите.
„Изложбата Dog Days си поставя за цел да изследва когнитивните връзки и взаимодействия между език и образ, между назоваването и назоваваното, да провокира по-дълбок размисъл върху това как думите оформят нашите възприятия“, казват от екипа. Те отбелязват, че седем художници са поканени да реагират на тези належащи въпроси и да създадат нови работи специално за пространствата на галерия „Структура“.
„Всяко произведение в изложбата цели да предизвиква зрителя да обмисли ограниченията и възможностите на езика. Това е покана да се размишлява върху силата на думите, върху сложните взаимовръзки между език и образ и начините, по които езикът оформя и изкривява нашата реалност. Изобличавайки многослойната природа на думите и техните значения, изложбата насърчава посетителите критично да анализират ролята на езика за формирането на обществено мнение и създаването на идеологически разриви в съвременния свят“, отбелязват организаторите.
Те отбелязват, че тази изложба не е нито за лятото, нито за кучетата. „Тя има за цел да разгледа сложната и често объркваща връзка между език и значение, да изследва комплексността и нюансите на словесното изразяване и да наблюдава дълбокото влияние на езиковите структури върху мисълта. Заглавието никак не е случайно, защото именно невъзможността на абсолютния превод най-ясно подчертава неспособността на езика да предаде пълнотата на човешкия опит“, казват те. 
/ВСР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари