Седем млади египетски лешояда ще бъдат подготвяни за живот в дивата природа, съобщи Дружеството за защита на птиците

Рекламирай в beZpartien.bg

Волиерата в адапционния център в Източни Родопи бе основно почистена и дезинфектирана, а трева – окосена. Тествахме функционирането на видеонаблюдението и системите за предпазване от хищници. През следващата седмица „Училището за лешояди“ ще приеме своя випуск 2024 от седем млади египетски лешояда. За това съобщават от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Младите птици ще прекарат над два месеца в адаптация и обучение, за да се подготвят за живот в дивата природа.
Част от египетските лешояди във волиерата са дарени от европейски зоопаркове с цел подпомагане на застрашената популация на вида в България, а друга част са малки излюпени в Източни Родопи през миналата година, които са били спасени от гнездата и са доотгледани в Спасителния център за диви животни на „Зелени Балкани“. 
Преди ден от БДЗП съобщиха, че започва записването за Националната олимпиада по орнитология 2024 г. В нея могат да се включат ученици от между пети и осми клас. Целта е да събуди у учениците интерес към света на птиците и отговорност към тяхното опазване, посочиха организаторите. Всички желаещи могат да се регистрират за участие до 12 април на платформата Kyoso.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *