Седем педагози от област Плевен получиха грамоти „Неофит Рилски“

Седем педагози от област Плевен получиха грамоти „Неофит Рилски“. Отличието се връчва в навечерието на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност и се присъжда на педагогически специалисти за дългогодишна цялостна професионална дейност в системата на предучилищното и училищното образование.
Награждаването се състоя в заседателната зала на Областна администрация. Тези награди са признание за вашия дългогодишен труд, за изминатия път в системата на образованието, каза в поздравлението си към отличените педагози началникът на Регионалното управление на образованието Албена Тотева. 
Грамотите бяха връчени от областния управител Николай Абрашев, който отбеляза, че за него е чест да награди учители – едни от най-важните хора, грижещи се за образованието и възпитанието на децата, които са бъдещето на страната ни. 
Отличените с грамота „Неофит Рилски“ са: Анелия Атанасова, заместник-директор в Професионална гимназия по електротехника „Проф. Асен Златаров“ – Плевен; Маргарита Рашкова, старши учител в Основно училище (ОУ) „Васил Левски“ – Плевен; Анелия Несторова и Марина Георгиева, учители в Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов“; Пламен Петранов, старши учител в Математическа гимназия „Гео Милев“, Ива Вълкова, директор на Детска градина „Детска планета“- село Бреница и Иглика Влахова, главен учител в ДГ „Гергана“ – Плевен.
Педагозите бяха поздравените от директорите на училищата, които са ги номинирани за наградата. Гости на церемонията бяха председателите на Регионалния координационен съвет на Независимия учителски синдикат – Искра Арабаджиева и на Регионален синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“  – Любомир Паскулов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари