Седмица на отворените врати организира Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Перник от 25 до 29 септември

Рекламирай в beZpartien.bg

Седмица на отворените врати организира Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Перник от 25 до 29 септември, включително, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.
В рамките на кампанията всички желаещи могат безплатно да получат специализиран преглед със скринингова насоченост за откриване на туберкулозна инфекция. Прегледите ще се извършват в приемно-консултативния кабинет на болницата от 10:30 до 13:30 ч. Направление не се изисква. Инициативата е в изпълнение на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България. 
Припомняме, че през март т.г. в Перник и цялата страна бяха проведени безплатни прегледи за туберкулоза. По данни на здравното министерство в резултат на изпълнението на Националните програми за превенция и контрол на туберкулозата в България e налице тенденция за трайно намаляване на заболяемостта – от 26,6 на 100 хил. население през 2012 г. до 14,8 на 100 хил. през 2022 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *