Седмицата на камерната музика в Добрич завърши с концерт на струнен квартет „Борусан“ от Турция

Седмицата на камерната музика в Добрич завърши с концерт на Borusan quartet от Турция. Музикантите гостуваха в Добрич по покана на диригента на Български камерен оркестър-Добрич маестро Арто Чифчиян. В квартета свирят Есен Киврак – цигулка, Нилай Санчар – цигулка, Ефдал Алтун – виола и Нил Кокамангил – виолончело. 
Ценителите на камерната музика имаха удоволствието да чуят Струнен квартет №3, оп. 41 ла мажор на композитора Роберт Шуман и две произведения по музика на Феликс Менделсон.
Седмицата на камерната музика тази година е посветена на 100 годишнината от рождението на професор Константин Илиев и се проведе в Добрич в рамките на четири вечери. 
В предходните вечери концерти изнесоха Български камерен оркестър – Добрич с диригент маестро Арто Чифчиян, трио в състав проф. Георгита Бояджиева-Николова – виолончело, д-р Росен Идеалов – кларинет, и Владимир Вълчев – пиано. В Седмицата на камерната музика Анна Карадимитрова – сопран, и Божена Иванова – пиано от Държавна опера-Русе представиха пред аудиторията арии и песни от мюзикъли, както и композиции на Панчо Владигеров. В концертна зала „Добрич“ прозвучаха и някои от композициите на проф. Константин Илиев. 
Поздрав към организаторите, участниците и публиката отправи и дъщерята на композитора Мария Принц. Седмицата на камерната музика бе открита от заместник-кмета на община Добрич Станка Николова. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари