НачалоСвятСергей Черевати: В петък убихме 193-ма руснаци в битката за Бахмут

Сергей Черевати: В петък убихме 193-ма руснаци в битката за Бахмут

Украинските сили, намиращи се извън източния град Бахмут успяват да държат руските части на разстояние, така че , храна, оборудване и медикаменти да могат да бъдат доставени до защитниците на града, предаде Ройтерс,, цитирана от , о се позова на украинската армия.

Говорителят на армията Сергий Черевати заяви, че украинските сили успяват да изведат и ранените украински военни от града. Някои пътища от и за Бахмут остават отворени благо на украинското разузнаване и контраартилерийския огън.

Прокиевските сили са успели да свалят два руски дрона и да унищожат пет вражески склада с боеприпаси, каза още Черевати. Той заяви, че украинските сили са убили 193 руски военни и са ранили 199 руснаци по време на боевете в петък.

Ройтерс не може да потвърди тези данни от независим източник.

Същевременно в обръщение в Телеграм украинският Володимир Зеленски заяви, че редица западни страни са изпратили на нови пакети военна помощ, предаде ТАСС. Това е станало след поредното заседание на групата „Рамщайн“, тоест на контактната група за Украйна. Нови пакети помощи са обещани от Франция, Канада, Дания, Естония, Германия, заяви Зеленски. Пакетите военна помощ касаят боеприпаси, танкове и артилерийски установки.

Същевременно финландската асоциация „Вашите фински приятели“, подкрепяща Украйна, съобщи, че петима френски доброволци към украинските сили, са били ранени по време на бойни действия в Украйна. Трима от тях все още са в болници.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО