НачалоСпортСерина се завърна с победа след година отсъствие

Серина се завърна с победа след година отсъствие

Серина Уилямс рави победно завръщане на корта след почти едногодишно отсъствие.

40-годишната американка, която не бе играла официален мач от първия кръг на „Уимбълдън“ миналата година, постигна победа на двойки на турнира на трева в Ийстборн.

Уилямс и партньора и Онс Жабер от Тунис се наложиха с 2:6, 6:3, 13-11 над чехкинята Мари Боузкова и испанката Сара Сорибес Тормо в мач от първия кръг.

Уилямс и Жабер, които за пръв път играят заедно, имаха проблеми в първия сет, в който загубиха пет последователни гейма.

Проблемите изглеждаше, че съпътстват американката и тунизийката и във втория сет, в който те на два пъти изоставаха с пробив, но в крайна сметка успяха да го измъкнат след 6:3.

Това наложи изиграването на дълъг тайбрек до 10 точки. В него и двете двойки пропуснаха мачболи – Боузкова и Сорибес Тормо един при 11-10, а Уилямс и Жабер два – при 9-8 и 10-9, но в крайна сметка при третата си възможност успяха да спечелят та.

Във втория кръг звездният дует ще се изправи срещу японката Шуко Аояма и тайванката Хао-Чин Чан, които спечелиха поотделно турнира през 2020 и 2019 година съответно.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО