НачалоСвятСеверна Македония: Заложници сме на българските фрустрации

Северна Македония: Заложници сме на българските фрустрации

Европейса интеграция на не трябва да бъде заложник на българските фрустрации. Това заяви Горан Милевски, министър на местното самоуправление на Северна Македония.

„Двустранните спорове не трябва да се превръщат в европейски условия. Европейската интеграция на (Република Северна) Македония не трябва да бъде заложник на фрустрациите на България. Езикът не може да бъде компромис, защото това вече е решен въпрос с Преспанското споразумение, то гарантира влизането на (Република Северна) Македония в и ЕС. Ако сега един от гарантите на споразумението, ЕС, не го спазва, тогава под въпрос е смисълът на този договор и доколко (Република Северна) Македония трябва да го уважава. ЕС трябва ясно да заяви дали иска (Република Северна) Македония в ЕС или не. Вече нямаме време за губене. Нуждаем се от бързо развитие с ясни политики и отношение към ЕС и неговите перманентни условия. Ще влезем в ЕС като македонци с нашата вековна история, култура, традиция и ценности, със собствен език и особености, а влизането като втора българска държава нито искаме, нито някой може да приеме, нито отговаря на реалността и история. Историческата комисия да внесе за това, което са договорили с колегите си от България. Не може трима историци да бъдат историческата истина. Трябва да има широк социален консенсус за всяко тяхно решение. Това е моята лична , която ще отстоявам в партията и правителството“, иса във Фейсбук профила си Милевски.

Министърът на външните работи на Република Северна Македония продължава да смята, че стратегията да не бъде оповестявана позиция преди официално документът да бъде получен в страната е правилна, а премиерът Ковачевски обяви, че заедно с ът на Сърбия Александър и премиерът на Албания Еди Рама утре сутрин ще решат дали да отидат в Брюксел на та на върха ЕС-Западни Балкани.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО