Сезонът започва трудно, да се надяваме да завърши добре, каза изпълнителния директор на „Албена“ АД Красимир Станев

Сезонът започва трудно, да се надяваме да завърши добре, каза изпълнителния директор на „Албена“ АД Красимир Станев по време на форума на БТА „БГ туризъм – лято 2024“. Бизнесът ни толкова много е закъсал, че трябва да приемаме съвети и помощ от всякъде. Медиите изключително много могат да помогнат в тази трудна ситуация. Пандемии, войни, недоверие, всичко това действа много негативно, каза Станев.  
Той разказа за годините, когато в к. к. Албена е открит Холандския колеж в тогавашния хотел „Маастрихт“. Хората които са преподавали в учебното заведение са казвали, че сме добри пазачи на тайни, тъй като сме имали много богатства, но никой не е чувал за тях. „Вие сте най-добрите пазачи на тайни. Идват с недоверие и си тръгват очаровани и се чудят как може никой да не знае това, което има България в сърцето на Европа. Аз това го намирам в ниското самочувствие на управители и директори. Туй като ние имаме чувството, че работим в един отрасъл, който няма сили да се изправи и да даде на държавата това, което може да даде. Може би трябва да се напомпаме с повече самочувствие и увереност“, каза още Станев. 
Трябва да продължим рекламата на България в Европа и чужбина, защото имаме страшно много неща, с които трябва да се гордеем и да показваме. Туристите ни са желани, гостите са желани, чакаме ги. 
Красимир Станев определи като проблем бавните административни услуги, като цитира гражданите на Република Турция, които искат да дойдат в България, но получават визи много трудно и самата услуга е много скъпа. 
„БГ ТУРИЗЪМ – ЛЯТО 2024“ е петото издание от инициативата на БТА за организиране на форуми, които се провеждат два пъти всяка година – в началото на летния и зимния туристически сезон, за обсъждане на посланията при представянето на туризма в България през предстоящия сезон. 
В дискусията се включиха служебният министър на туризма Евтим Милошев, председателят на парламентарната комисия по туризъм в последния парламент Ертен Анисова, представители на местната власт, ръководители на организации в туристическия бизнес и курортни комплекси от Българското Черноморие, образователни институции в областта на туризма, ръководители на национални медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари