Шансовете за правителство в този парламент на практика ги няма, коментира Деница Сачева от ГЕРБ-СДС

Шансовете за правителство в този парламент на практика ги няма, коментира Деница Сачева от ГЕРБ-СДС преди началото на днешното пленарно заседание.
Вчера председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски обяви, че ще изпратят покани за разговори до всички политически сили без „Възраждане“ и след като получат отговори ще решат как да постъпят с втория мандат за кабинет, който предстои да им бъде връчен от президента Румен Радев.
Казахме, че няма да подкрепим правителство нито с втория, нито с третия мандат, защото изчерпахме всички възможни варианти, посочи Сачева и припомни, че те, като първа политическа сила, са поканили на разговори за правителство останалите, предложили са кабинет с програма. Аз лично нямам представа какво е „техническо правителство“, ясно е, че трябва да има стабилно правителство, но то може да бъде направено само със стабилни политици. Все още не сме изпратили писмен отговор на ДПС, това ще стане до края на деня, увери Сачева.
В  момента е излишно вече да продължаваме с тези упражнения, смята тя. В позицията на ГЕРБ категорично няма да има промяна по отношение на втори, трети мандат. Вчера от политическата формация заявиха, че няма да подкрепят нито втори, нито трети мандат.
По думите ѝ политиката трябва да се върне обратно, да бъде сериозна професия, а не да се гонят дивиденти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари