НачалоБългарияШефът на СОС обясни за новите билетчета

Шефът на СОС обясни за новите билетчета

От началото на следващата 2023 година хартиеният билет отива в историята, но той и в момента е в пенсия. Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев.

По думите му, данните към края на октомври сочат, че близо 6 милиона от пътуванията със столичния градски транспорт са реализирани с новите дигитални начини на плащане, о 4 милиона от тях са платени с банкови карти. „Градският тарнспорт и с новите технологии, и с подоновен съия си сътав е вече в 21 век в услуга на хората“, допълни Георгиев.

Той обясни и как ще работят новите билети: за 30 и 60 минути: „Това е плод на анализ, не на хрумване на някой от общината. Срещу 1,60 лв. в момента може да ползвате само едно превозно средство. С новия билет може да сменяте превозното средство. Няма на 31-вата минута контрольорът да ви свали от превозното средство. Билетът за 2,20 лв. е възможност. Иначе, може 3 пъти да платите по 1,60 лв. Времето от 30 минути е времето за на превозните . 30-те минути касаят само възможността за смяна на трамвая с автобус“, уточни той.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО