Шест села в община Шумен ще имат ново осветление

Осветлението на селата Мараш, Царев брод, Дибич, Мадара, Салманово и Ивански ще бъде подменено по проект „Рехабилитация и модернизация на уличното осветление в община Шумен“ по Националния план за възстановяване и устойчивост, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация в областния град. 
Оттам отбелязват, че проектното решение обхваща подмяната на 3187 осветителни тела и изграждане на система за управление и контрол на уличното осветление, включително подмяна на табла за управление върху съществуващата електрическа мрежа. 
Целта на проекта е да създаде условия за превръщане на община Шумен в енергийно ефективна, както и да се постигне устойчиво развитие. Очаква се подмяната на осветлението да приключи до 15 месеца, допълват от общинския пресцентър. 
Проект за енергийно ефективна система за външно изкуствено осветление ще се изпълнява и в Нови пазар, и в петнадесет села в общината. Проектът е финансиран от Националния план за възстановяване и устойчивост и е първият по рода си, който ще обхване цялостното модернизиране на уличното осветление в града и в малките населени места на общината, както информира БТА вчера. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари