Шестима чужди граждани са задържани при специална полицейска операция в центрове за бежанци, съобщиха от МВР

Рекламирай в beZpartien.bg

Проверени са 680 чужди граждани, шестима са задържани за установяване на съпричастност към криминални деяния в специализирана полицейска операция в центрове за настаняване към Държавната агенция за бежанците в столичните квартали „Овча купел“, „Военна рампа“ и „Враждебна“. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР). В акцията са се включили служители на отделите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Специализирани полицейски сили“, „Миграция“ и сектор „Кобра“ в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). 
Действията бяха реализирани вчера на територията на центрове за настаняване към Държавната агенция за бежанците в кварталите „Овча купел“, „Военна рампа“ и „Враждебна“. Извършени са проверки за наличие на забранени предмети, наркотични вещества, както и с оглед установяване на граждани, обявени за общодържавно издирване, без документи за самоличност и пребиваващи неправомерно в помещенията. Съвместно от служители на Държавна агенция за бежанците при Министерския съвет (ДАБ) и СДВР е осъществен контрол за спазване на установения час за прибиране в центровете.
В хода на спецакцията са проверени общо 680 чужди граждани. Отношение по административен ред е взето спрямо около 60 мъже, нарушили часа за прибиране в местата за настаняване. Шестима чужденци са задържани за установяване на съпричастност към криминални деяния. Превантивните действия на СДВР ще бъдат извършвани регулярно в столицата.
БТА припомня, че снощи в центъра за временно настаняване на мигранти в квартал „Овча купел“ имаше масирано полицейско присъствие, а част от униформените служители бяха тежко въоръжени и маскирани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *