Шестима души са задържани при специализирана полицейска операция във Великотърновско тази сутрин

Шестима души са задържани при специализирана полицейска операция във Великотърновско тази сутрин, съобщи старши комисар Димитър Машов, директор на Областната дирекция на полицията във Велико Търново.
Операцията е насочена към недопускане на извършване на престъпления по изборното законодателство, както и по линия на битова престъпност. Проверени са седем търговски обекта, свързани със сигнали за изборни нарушения, както и четири адреса, като четирима души са предупредени с протоколи.
Отделно от това на две места в Стражица има установени наркотични вещества – марихуана, както и вейпове с течност на канабис. Общото тегло е около 15 грама. На територията на Горна Оряховица са открити миниоранжерия в домашни условия и още десет грама марихуана. Проверени са над 200 души. Установен е дрогиран шофьор и друг неправоспособен.
Операцията продължава, изградени са контролно-пропускателни пунктове в уязвими участъци, за които е имало сигнали за нарушения. След направен анализ във връзка с изборни и други престъпления, полицейското присъствие е засилено. Проверяват се заложни къщи, магазини, автомобили, търговски обекти, с цел да не се допуска нарушение на изборното законодателство.
Шестимата задържани на територията на Велико Търново, Горна Оряховица и Стражица нямат връзка с изборни нарушения, уточни комисар Машов. В дирекцията са постъпили десет сигнала за изборни нарушения, както и едно образувано досъдебно производство. Част от сигналите не са потвърдени, те са свързани с предлагане на пари за набиране на гласове, като гласът върви между 40 и 60 лв., посочиха от полицията. От десетте сигнала за изборни нарушения, две са в Горна Оряховица.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари