Шестима ученици са наградени на финала на първия фестивал за творчество и иновации “Идеите, които променят света“

Шестима ученици са наградени на финала на първия фестивал за творчество и иновации “Идеите, които променят света“, съобщиха от Министерството на образованието и науката (МОН).
Фестивалът за творчество и иновации „Идеите, които променят света“ е организиран съвместно от Националния университетски център за творчество и иновации (НУЦТИ) към Софийския университет (СУ) „Св. Климент Охридски“ и фондация „Еврика“. Ръководител на проекта за фестивала е д-р Цена Желязкова-Стоева, а автори на идеята са проф. Александър Андонов и д-р Мая Митренцева.
Финалният етап на фестивала се проведе във Философския факултет на Софийския университет. Ректорът на университета проф. Георги Вълчев пожела успех на инициативата, която задълбочава връзките между университета и училището, допълват от МОН.
В събитието участваха също деканът на Философския факултет проф. Соня Карабельова, Григор Цанков, изпълнителен директор на “Еврика“, и проф. Веселин Дафов, директор на НУЦТИ.
Божидар Генчев, четвъртокласник от 97 СОУ “Братя Миладинови“ в София, е удостоен с отличие за оригиналност за своя иновативен начин на преподаване, от ученик на съученици, по компютърно моделиране.
Георги Ангушев от 199 ОУ “Св. Апостол Йоан Богослов“ в София получи грамота за значимост и приложимост, за представянето, което прави на науката трибология.
Живко Зидаров от ЧЕУ “Леонардо да Винчи“ в Добрич взима награда за най-добра визуализация за своя авторски видеоматериал на тема „Как синият светодиод промени света“.
Ярослав Басков от МГ “Д-р Петър Берон“ във Варна е отличен за „Най-добра разработка на прототип“ за разработвания от него многофункционален робот-вседеход-амфибия за измерване, наблюдение и почистване „АННА“.
Кристиян Петров от ППМГ „Никола Обрешков“ в Казанлък е награден за значимост и приложимост на проект за култивиране на цианобактерии суперхрани.
Георги Стойчев от Американския колеж в София е отличен с грамота за работа в екип.
/ЙВЛ
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари