Шестото издание на конкурса „Науката на живо“ се провежда в Добрич

Ученици представят 35 проекта в организирания от Младежки център – Добрич конкурс „Науката на живо“. Надпреварата се провежда за шести път. В нея участват възпитаници на училищата от област Добрич. Броят на участниците е 58. 
Проектите са оценявани от жури с председател архитект Красимир Пампоров и членове – екологът Михаил Илиев, преподавателят по химия Диян Димчев, председателят на консултативния съвет към Младжекия център Теодор Ганчев и представителят на същия съвет Адриана Уллах. 
Проектите ще бъдат оценявани по десетобалната система, като ще се гледат за креативност и сложност, каза за БТА председателят на журито Красимир Пампоров. Той допълни, че влияние ще окаже и начинът, по който ще бъдат представени от учениците. 
Научният конкурс има за цел да насърчи младите хора към науката и образованието, каза при откриването Мариела Рачева от Младежки център – Добрич, който е организатор на събитието. 
Сред проектите могат да се видят макет на сърце, като учениците демонстрират кръвообращението в човешкото тяло, флората и фауната в различни местообитания из Добруджа, идеи как да опазим Земята по-чиста и приветлива. Децата са подготвили и проекти за отглеждане на различни растения и презентации за влиянието им на околната среда. 
Най- добрите проекти ще бъдат наградени в рамките на днешния ден. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари