Шейсет и шест шофьори, употребили алкохол или наркотични вещества, са наказани в Кюстендилско за първите шест месеца на годината

Шейсет и шест шофьори, употребили алкохол или наркотични вещества, са получили наказания от съдилищата в Кюстендил и Дупница за първите шест месеца на годината, съобщиха от съда в Кюстендил. Районният съд в Кюстендил е приключил през първите шест месеца на 2024 година 20 наказателни дела от общ характер, с предмет управление на моторно превозно средство (МПС) в пияно състояние или след употреба на наркотични вещества. През първите шест месеца на 2023 година тези дела са били 22 на брой. 
Ефективни наказания „лишаване от свобода“ са получили трима водачи, в повечето случаи за повторно управление на МПС след употреба на алкохол. 14 водачи са получили условни присъди, а двама са признати за невинни.
За първите шест месеца на 2023 година, Районен съд – Кюстендил е наложил наказания на 22 водачи на МПС, управлявали след употреба на алкохол или наркотични вещества.
Запазване на броя на наказателните дела с такъв характер, показва статистиката на Районния съд в Дупница за първите шест месеца на 2024 година, спрямо същия период на 2023 година. От началото на годината до момента са образувани 42 дела с такъв предмет, спрямо 44 за първото шестмесечие на миналата година.
За периода съдът е наложил наказания на 47 водачи, от които ефективни „лишаване от свобода“ са 15. Лишените от право да управляват МПС са 40 души. 
От полицията в Кюстендил съобщиха днес, че в  Деня на безопасност на движението – 29 юли, по пътищата на Кюстендилска област не е допуснато нито едно пътно произшествие. Установени обаче са били двама водачи на леки автомобили да управляват след употреба на алкохол. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари