Школата на Райна Кабаиванска ще има концерт в Лондон за 24 май

Четирима артисти от майсторските класове на Райна Кабаиванска в Нов български университет ще пеят в „Бритън тиътър“ в Лондон на 25 май, съобщават от НБУ.
Концертът по покана на Българския културен институт в британската столица е в чест на деня на българската писменост и култура. Част е от инициативата на д-р Георги Текев, изпълнителен директор и член на настоятелството на НБУ „Годината на Райна Кабаиванска“, отбелязваща юбилейната година на оперната легенда.
Местата за събитието са били изчерпани за 24 часа, посочоват от НБУ.
Публиката в британската столица ще чуе световноизвестното италианско мецосопрано Вероника Симеони, пяла на всички важни световни сцени, включително „Ковънт гардън“, младото българско сопрано Александрина Михайлова с успешни дебюти в „Ла скала“, операта във Флоренция и Софийската опера и балет, италианския тенор Джузепе Инфантино, който ще пристигне от Кан и концерт за звездите на филмовия фестивал там, и големият победител в конкурса „Вердиеви гласове“ тази година – баритона от Южна Корея Хе Канг. На рояла ще е  проф. Боряна Ламбрева.
И четиримата изпълнители са стипендианти на дарителския фонд на Райна Кабаиванска в НБУ.
Райна Кабаиванска ще пристигне в София през септември за събития от „Годината на Райна Кабаиванска“ и за своя 24-и международен майсторски клас с НБУ.  Записването на кандидатите вече започна. Прослушването е на 12 и 13 септември в Софийската опера и балет.
/ДД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари