НачалоИкономикаШотландия ще замрази наемите като част мерките срещу ефекта на покачващите се...

Шотландия ще замрази наемите като част мерките срещу ефекта на покачващите се цени

Шотландия ще вземе спешни мерки за замразяване на наемите о част от усилията за справяне с увеличаването на те, заяви шотландският първи министър Никола Стърджън, предаде ДПА.
Тя призова новата британска премиерка Лиз Тръс, която предстои да представи плановете си за справяне с този проблем, да замрази цените в та.
Стърджън също така каза, че е писала на Тръс, за да  подчертае необходимостта от спешна на върха на четирите нации в състава на Обединеното кралство, на която да се оби въпросът за кризата с цените.
Но тъй като шотландското правителство няма правомощия да действа по въпроса с цените в енергетиката, то шотландският първи министър обеща да използва делегираните права на Шотландия, за да вземе мерки по редица други въпроси. Цените на билетите в шотландските железници ще бъдат замразени поне до март догодина.  Спешно също така ще се приеме законодателство за замразяване на цените на наемите в частния и държавния сектор. Мерките в тази насока ще включват и меморандум, с който временно ще се преустановят изгонванията на наематели, които не са платили наемите си.
„Шотландското правителство няма правомощията да спре покачването на енергийни цени, но ние можем и ще предприемем действия, за да гарантираме, че наемите ви няма да се увеличат“, заяви Стърджън.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО