Шуменски ученици участваха в пленер на Голямата базилика в Националния историко-археологически резерват „Плиска“

Ученици от Средно училище „Сава Доброплодни“ в Шумен участваха в пленер на Голямата базилика в Националния историко-археологически резерват (НИАР)  „Плиска“, в рамките на споразумението за сътрудничество в сферите на туризма и културата между областните администрации на Шумен и Варна, съобщиха от пресцентъра на областната управа в Шумен.
Двадесет ученици от 10 „б“ клас, профил „Изобразително изкуство“ в учебното заведение, с ръководители Деница Спасова и Виолета Петрова, рисуваха по темата „В началото бе словото“. В творбите си младите художници избраха да изобразят най-впечатляващата забележителност на  НИАР „Плиска“- Голямата базилика. Учениците споделиха в разговор със заместник-областния управител Нели Георгиева днес впечатленията си за невероятното вдъхновение и въздействие, което оказва върху тях това емблематично за областта място, отбелязват от пресцентъра на областната администрация в Шумен.    
Оттам допълват, че през юни във Варна също ще бъде организиран пленер, където акварелисти ще рисуват по темата „По пътя на вярата и буквите“, след което обща изложба ще покаже творбите на участниците от двата пленера, като експозицията ще гостува последователно във Варна и Шумен.  
С мотопоход на 11 май започна изпълнението на споразумението за сътрудничество в сферите на туризма и културата между областните администрации на Шумен и Варна, както информира БТА. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари