Шуменският хор „Родни звуци“ ще участва в Международния фестивал „Ние пеем“ в Рим

Смесеният хор „Родни звуци“ към Народно читалище „Добри Войников -1856“ в Шумен ще участва в Международния фестивал „Ние пеем“ в италианската столица Рим от 5 до 7 юли. В програмата на форума ще се включат осем хорови формации от Унгария, Румъния, Португалия, Полша, Латвия, Италия и България, които ще представят концертните си програми в катедралата Санта Мария в Портико, Кампители – Рим в две последователни вечери – на 5 и 6 юли, съобщиха от читалището.
Организаторите посочват, че целта на фестивала е да събира изпълнители от различни краища на света и да насърчи междукултурните контакти и обмяната на опит. Участието на хор „Родни звуци“ с диригент проф. Николай Андриянов и корепетитор Ваня Джамбазова във фестивала в Италия се реализира с подкрепата на Община Шумен и Народно „Добри Войников – 1856“, уточниха от шуменското читалище.
Припомняме, че хор „Родни звуци“ изнесе концерт в Шумен на 5 юни, под диригентството на проф. Николай Андриянов. Включиха се студенти от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ и ученичката Ерато Николова.
Шуменският хор „Родни звуци” отбеляза 125 години от създаването си през миналата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари