НачалоБългарияВелико ТърновоСИГНАЛ: Лекарска грешка ли е причината за смъртта на 31...

СИГНАЛ: Лекарска грешка ли е причината за смъртта на 31 годишният Димитър във Велико Търново?/ВИДЕО/

Близките на 31 годишният Димитър Маринов, смятат, че причината за смъртта на младият мъж, е лекарска грешка. 

 

Поредният случай на починал при неясни обстоятелства пациент,  в 

МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов“ АД, град Велико .

31 годишният Снимка: bezpartien.bg

 

По Ваш сигнал! 

С екипа ни се свърза сестрата на Димитър, Теодора Маринова, в желанието си да потърси съдействие за лечението на брат й.

Семейство Димитър, Преслав и Силвия Маринови. Снимка: Bezpartien.bg
На 12.12.2022 г. след о усеща неразположение, предвид епидемиологичната обстановка в България, покрай зимният сезон, висока температура и симптоми за ОВИ / Остра вирусна инфекция/, прави консултация с личен лекар, който издава  равление за активно лечение в инфекциозното отделение  на много-профилната болница в областният град.  Лекуват го с диагноза “пневмония”. Следващите дни до 20.12.2022г.  Димитър се повлиява добре от лечението. Така, лекуващите лекари  решават да го изпишат с “подобрение в общото състояние”Димитър се прибира вкъщи на 20.12.2022 г.
По разказ на бащата Петьо Радев, Димитър е вечерял със съпругата и детето си, след което е взел душ и легнал да си почине.  По-късно, Петьо Радев получава обаждане докато е на работа в 02:00 часа през нощта, когато разбира, че Димитър е в критично състояние. 
 Сестрата близнак на Димитър – Теодора, беше човека, който потърси екипа ни още на 25.12.2022г. за съдействие за да им бъде обърнато внимание от лекуващите лекари. Пред нашата камера тя разказа за последният си разговор с Димитър.
„Нямам търпение да се прибера вкъщи, да се прибера при семейството си и да  прегърна детето си. Тези ме тровят тук. Не се чувствам добре.“, каза още Теодора, разказвайки  за последният път, в който чува гласа на брат си – Димитър. 
Сестрата – близнак на Димитър , Теодора Маринова. Снимка: bezpartien.bg
Бащата – Петьо Радев, разказа пред екипа ни, че се е наложило да се свърже с един от лидерите на политическа партия, както и няколко депутати, които да принудят – „натиснат“ шефката на ОАРИЛ, Сибила Маринова, да допусне консултация с външен специалист. Нещо, което е практика в България. 
Бащата на Димитър Маринов, Петьо Радев. Снимка: bezpartien.bg
Малко по-късно, Димитър, е настанен в та на болницата – изведен в медикаментозна кома. Същата реанимация, която е на първо място по ност и на първо място по донорски акции в България. Там, Димитър губи битката с тромавото ни здравеопазване.
Вероятната причина за смъртта на Димитър, е „белодробна емболия“.
Белодробната емболия е състояние, при което кръвен съсирек или някакво чуждо тяло, разнасяно от кръвта, запуши белодробната артерия. Това е диагноза, характерна за пациенти с болки в гърдите и с недостиг на въздух, и е една от причините за внезапна смърт.
Насрочена е аутопсия, която е задължителна при смърт на пациенти на територията на провеждащото лечение – заведение. Съдебен лекар трябва да потвърди или отхвърли така поставената причина за смърт, посочена в епикризата от ОАРИЛ на МОБАЛ.
Нашият екип се свърза с пресцентъра на болницата, като получихме отказ за коментар отстрана на директора, д-р и получихме уверение, че в утрешният ден, ще бъдем уведомени за позицията на екипите лекували Димитър Маринов.
Междувременно, Симон , ще подаде сигнал до за наличие на длъжностно престъпление , довело до смъртта на младият баща.
Екипа ни се свърза и с водещи специалисти в областта на неврологията, неврохирургията, също и инфекциозните заболявания. Според тях, колегите им от областната болница, след двата гърча, е било необходимо да потърсят съдействие или консултация по спешност в столична болница.
„Търновската болница не е „Светая светих“! Само това ще кажа. Г-н Милков, замислете се защо някои много лансирани благодетели на донорските акции се гордеят не с броя на изведените в „живо“ състояние пациенти от търновската реанимация, а с броя на направените донорски акции. Тази реанимация, е на първо място в България, все още, по смъртност.“, сподели мнението си за случая – водещ специалист в тази област професор пред екипа ни.
Утре, 30.01.2022 г. близки, приятели, колеги и съученици на Димитър се  събират спонтанно пред спешният център във Велико Търново, за да изразят ясната си позиция за наличие на лекарска грешка довело до неадекватното лечение на Димитър, довела до смъртта му. 

 

 

Близките на Димитър  се надяват  той да бъде погребан в родното му село Джулюница, , на 31.12.2022 г. Очакват се и резултатите от аутопсията на патолозите. 

Окръжна прокуратура във Велико Търново започва разследване за смъртта на 31 годишният Димитър

Последвайте страниците ни в “ Фейсбук “ / Facebook /  и канала ни в “ YouTube „, за да следите „на живо“ работата ни. 

Можете и да спонсорирате дейността ни, като равите  ТУК.

Автор: Симон Милков 
Симон Милков
Симон Милков
Симон Милков, е журналист на свободна практика. Популярен със своите авторски рубрики "Шибанистан" и "ПарламентьорЪт". Информационна агенция "БезпартиенБГ", е създадена също по негова идея, като източник на свободна и независима гражданска журналистика. За контакт: s.milkov@bezpartien.bg
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО