Сигнали за оказване помощ на пострадали граждани и паднали дървета са получени в пожарната след поройния дъжд в Разград

Сигнали за оказване помощ на пострадали граждани и паднали дървета са получени в пожарната след поройния дъжд в Разград снощи, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева.
Пътят Разград – Самуил бе залят и затлачен от изсипалия се проливен дъжд и затворен за движение. От придошлата вода в ниската част на пътя преди разклона за с. Желязковец бяха закъсали леки автомобили. Екип на пожарната оказа помощ на пострадалите, като евакуира и транспортира четирима души. Полицейските екипи изчакваха техника на „Пътно управление“, с която да бъдат отстранени наносите на платното. Тъй като тракторите, изпратени от Община Самуил, се оказаха малки за целта, в късните часове се наложи използването на грейдер, който да направи пътя проходим, заяви Георгиева.
За БТА директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Разград комисар Емилиян Станев посочи, че огнеборците са реагирали навреме и са отстранили паднали дървета по уличните платна в Разград, Исперих, в кубратското село Задруга, преди жп прелеза в посока Ясеновец, край Ушинци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари