Силистренски художници подредиха изложба, посветена на пролетта

Рекламирай в beZpartien.bg

Шестдесет и четири творби на силистренски художници – живопис, графика и скулптура, са представени в пролетната изложба, която бе открита днес в Художествената галерия в Силистра. Експозицията е традиционна, а тази година в нея свои произведения показват 19 автори – членове на Дружеството на художниците в крайдунавския град. Сред тях са проф. Ангел Станев, Йордан Колев, Коста Дончев, Димитър Кулев, Христина Гаева, Вихрен Иванов.
„Изложбата е цветна, жизнерадостна, посветена е на пролетта. Най-хубавото е, че в нея участват толкова много художници. Авторите, които живеят извън Силистра, се включиха с голямо вълнение. Смятам и занапред да продължим да правим изложби и да привлечем и някои от по-младите творци“, каза за БТА новоизбраният председател на групата на Съюза на българските художници в Силистра Стефан Пенчев.
Изложбата може да бъде разгледана до края на месеца. 
Във фондовете на Художествената галерия в Силистра са събрани около 1600 творби на големи български художници. Двеста от тях са представени в постоянната експозиция на галерията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *