Силна буря с градушка се изви над Плевен, в района на Кооперативния пазар движението е спряно

Силна буря с градушка с размери на лешник се изви над Плевен. Природната стихия започна малко преди 20:00 часа тази вечер. На места в града, според очевидци, градушката е продължила интензивно около 10 минути. В част от града няма ток.
Областният управител на Плевен Николай Абрашев каза за БТА, че вода е заляла гаража на Областна администрация. Има паднали дървета в града и на места се работи по изтегляне на автомобили. Изстреляни са около 200 противоградни ракети от полигона при Долни Дъбник. Няма бедстващи хора, допълни той.
По информация от Община Плевен за БТА има подадени сигнали на горещия телефон на местната администрация за закъсали автомобили в ниските части на града, подаден е и сигнал за наводнен хипермаркет. Всички сигнали се препращат към противопожарната служба, за да се предприеме отводняване. 
По време на бурята е спряно движението на тролейбусите заради безопасността на пътниците и шофьорите, но вече е възстановено. 
По информация от управителя на общинското дружество „Тролейбусен транспорт“ инж. Ангел Несторов има пропадане в района на улица „Пирот“, което налага тролейбуси с номера 31, 1 и 19 се движат по временен обходен маршрут. Движението в следващите часове в тази част на града, до отстраняване на проблема, ще става, както следва: Втора клинична база – ул. „Хаджи Димитър“ – ул. „Дойран“ (при кръстовището на Военния клуб), след което тролейбусите ще продължават по обичайния маршрут в посока Община Плевен.
Заради наводненията от интензивния дъжд при Кооперативния пазар и хипермаркет „Билла“ движението в този район е спряно. Това прави невъзможно движението на тролеите към жк „Сторгозия“. Тролейбусите с номера 5 и 6 в посока жк „Дружба“ се движат нормално към този момент. 
От местната управа казаха още, че е разпредено на почистващите фирми да започнат в сутрешните часове на утрешния ден по-рано почистването на града след като водата се оттече. 
За БТА директорът на плевенския филиал на Националния институт по метеорология и хидрология Мартин Мачев съобщи, че падналото количество валежи е около 38 литра на кв. метър за близо 40 минути, което е изключително интензивен валеж. Бурята се е развила над Плевен и околните близки села.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари