Силно се съмнявам, че третият мандат е възможен, каза Асен Василев

Силно се съмнявам, че третият мандат е възможен. Дори и да бъде възможен, ще бъде силно нелегитимен, каза депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Асен Василев в кулоарите на Народното събрание, след като парламентът не избра Росен Желязков за министър-председател.
По думите на Василев не може трета, четвърта, пета и шеста сила с 30 депутата да се опитва да прави кабинет в такава ситуация, която е силно фрагментирана.
Според него има сериозни различия в българското общество за посоката, в която трябва да поеме България.
Това, което според мен трябва да се отчете, е, че видяхме за първи път сериозно разцепление в групата на ДПС на такова важно гласуване, добави Василев.
Той каза, че, за съжаление, България в последните три години е заложник на ината на двама човека – единия със зависимостите си, а другия с амбициите си. „Видяхме, че на човека с амбициите започват да не му се получават амбициите:, каза Василев. „Ние ясно сме заявили, че трябва да вървим към антикорупционна европейска посока, защото там са високите доходи, там отиват българските граждани и оттам се връщат“, обясни той.
Според него причината да сме на шести избори, е че цялата политическа система е „затапена“. „Правосъдната система е „затапена“ от Пеевски, който държи прокуратурата, службите и част от съдебната власт. Политическата система е „затапена“ от Борисов, който е зависим от Пеевски, защото той е хванал прокуратурата, службите и съдебната власт“, добави Асен Василев.
В понеделник Желязков получи от президента Румен Радев първия проучвателен мандат и веднага го върна изпълнен, като обяви структурата и състава на предлагания от него Министерски съвет, който включваше един вицепремиер и 19 министри.
В същия ден президентът Румен Радев издаде указа, с който предлага на 50-ото Народно събрание да избере кандидата за министър-председател Росен Желязков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари