Симон Милков: Схема за пране на пари и влияние изградена от шефа на „Исторически парк“?

 

 

На нарочна пресконференция в БТА Симон Милков от сайта „Безпартиен“ разкри пред медии и журналисти схема за пране на пари и влияние, която по неговите думи е изградена от шефа на „Исторически парк“ Ивелин Михайлов.

Милков показа масив от документи, който според него е изследван от независима счетоводна къща. От документите става ясно, че през различни фирми, свързани с Ивелин Михайлов са превъртени десетки милиони левове.

 

Милков разкри още, че за целта е открит офис в село Неофит Рилски на известна банка, която в миналото се спрягаше за банката на ДС.

Симон Милков показа и списъци, които са били изготвени от вътрешно лице от схемата, чрез които е описано как са контролирани гласоподаватели и банкови сметки. Милков зададе и реторичен въпрос – как така съпругата на Ивелин Михайлов, която е декларирала, че получава 1000 лв. заплата е придобила десетки имоти за стотици хиляди, а вероятно и за милиони левове.

 

Според Милков Ивелин Михайлов е създал обръч от фирми, като повечето от тях генерират само разходи и де факто са в технически фалит, какъвто е случая и с „Исторически парк“.

Целия разказ от първо лице на Симон Милков можете да гледате ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари