Симон Милков заведе искове за 250 хил. лв. срещу двама депутати и вестник „Борба“ за набеждаване в престъпление

Рекламирай в beZpartien.bg
  Симон Милков, е създател на  ИА „Безпартиен.БГ“, както и най-популярната рубрика в социалните мрежи, „Шибанистан“. 

  На 13.08.2023 година, в центъра на Велико Търново, 7 лица, сред които „герои“ на видео-репортажите на #Шибанистан, нападнаха журналиста на свободна практика, Симон Милков. Отново, за втори път през този месец.

През последната година, Симон Милков  е сигнализирал, писмено и устно,  за заплахи и закани за саморазправа от Евгени Димитров – „Самоводския“ както и  гравитиращи около него престъпници. Димитров, е „герой“ в един от нарочните епизоди, свързани със сигнали на граждани за злоупотреби при строителството на 550 кв.м. масивни сгради в центъра на село Присово, община Велико Търново. Сигнали за закани за саморазправа, подадени от адвокатите му, както до Окръжна прокуратура, Велико Търново, така и ОДМВР в старопрестолният град. Срещу самият Димитров, към днешна дата има няколко досъдебни производства, именно за заплахи и закани за саморазправа, против живота и здравето, дори на деца.
Евгени Димитров – „Самоводския“, „герой“ в рубриката „Шибанистан“. 

“ Няма достатъчно данни в посока на това, че лицето отправило заплахите има намерение да изпълни намеренията си.“

Такова е постановлението на прокурорите, по сигналите на Милков и адвокатите му, с които ясно сигнализират за заплахи и закани за саморазправа, както и за убийство.

Въпреки това, на 13.08.2023 година, събота срещу неделя, в нощно питейно заведение „Плей“ /Live Club Play/ в центъра на града, Симон Милков и негов сподвижник са нападнати от 7 лица, сред които и двама познати за журналиста и жител на Велико Търново. Именно, Евгени Димитров „Самоводския“ и Евгени Коев, които и други пъти в същото това заведение са търсили конфронтация с Милков. След провокациите, както и удари в главата и тялото на Симон Милков, двамата не спират до тук, а заедно с другите криминогенни, събарят Милков на земята и продължават побоя пред очите на над 100 клиенти и персонал на заведението. И то, след като Милков и придружаващият го мъж, решават да си тръгнат с цел да не се стигне до провокации и точно това, което е повод за  публикации и информация разпространявани,  с цел набеждаване на Милков в престъпление. Да остане зрителя, гражданин и аудитория, с внушението и убеждението, че Симон Милков е направил опит за убийство. Разбира се и с цел да се влияе на компетентните органи.
Публикацията на borba.bg , препечата и във вестника със същото име, с която с отправят директни обвинения за извършено престъпление.

Симон Милков: 

Вестник „Борба“ и главният й редактор, Стилиян Найденов, са идеолозите на разпространената лъжлива, клеветническа информация, затова, че Симон Милков е извършил престъпление. Директно отправят обвинения, чрез вестника и електронното му издание, което се управлява от кандидата за кмет на на ПП „Възраждане“, Стилиян Найденов. В тона на отправените обвинения от обществена медия като регионалния ежедневник, влязоха и двамата депутати, Явор Божанков и Костадин Костадинов, отново с лъжи, обиди и клевети по повод на Симон Милков. Както и директни обвинения за извършени престъпления. Ще докажем истината в съда. Както по повод на обвиненията за престъпления, така и за всички останали лъжи и клевети. Ние бяхме нападнати. От 7 души. Как бяха установени и къде е била полицията да установи „намушканият“ „бодигард?

По-страшното е, че един кандидат кмет на Велико Търново, главен редактор и журналист, борави със специфична информация, по текущи разследвания, която няма как да притежава. Или поне да е получил по законов ред. Думи, словосъчетания и конкретни изрази от показанията ми пред полицията в онази вечер, са буквално преписани дословно в статията на Веселина Ангелова. Тя пък, ден по-рано пише статия за trud.bg, със същото заглавие, но никъде не споменава Симон Милков, нито инициалите му. Затова изпратихме и сигнал до Министъра на вътрешните работи, ГДБОП и Главният прокурор. Не е нормално, показания по текущи разслдвания, изобщо специфична информация на МВР, да се използва с каквито и да било цели. Без надлежно разрешение от компетентен орган. Разчитам на съвестта на разследващите полицаи и прокурори. Повече от ясно е, че се прави опит да бъда овладян, устата ми затворена, а аз въдворен като „убиец“.

„Намушканият“ – Георги Коев / „Бодигарда“ на известна поп-фолк певица/

Най-интересното е, че служителите на МВР и ОДМВР, които се отзовават на адреса на заведението, след лично подаден сигнал на 112 от Симон Милков, не са установили лица, които да имат нужда  от медицинска помощ.

Също и лица, които да са установени с прободни рани при огледа на местопроизшествието, както и разпита на очевидци. Свидетели, дали своите показания пред РУ-П, твърдят, че цяла вече компанията на „Самоводския“ и Коев, са провокирали двамата младежи.

Служител, пожелал да остане анонимен:

Дори си търсиха конфронтация. Не един път, същият този / бел.ред. Евгени Димитров/ се е опитвал да провокира Симон Милков, когато е бил клиент на нашето заведение! 
Live Club „Play“ във Велико Търново, където е и нападнат Симон Милков

 

Оказва се, че записи на камерите в заведението липсват, а самите устройства са бутафорни. Единствено, персонала и клиенти, успяват да оборят лъжите и опитите, Симон Милков, да бъде обвинен за престъпление, което не само, че не е извършил, а и не се е състояло. Остава загадка, защо чак след три дни на 16.08.2023 година, Георги Коев решава да потърси медицинска помощ, Стилиян Найденов и вестник „Борба“, а чак след това да даде показания пред РУ-П на ОДМВР.

Видео от момента на отвеждане на Евгени Димитров – Самоводския от служители на РУ-П, Велико Търново, отзовали се на сигнала на 112,

лично подаден от Симон Милков за случилото се:

Вижте! И да има подобна ситуация, хипотеза, в която някой да има прободна  рана от нападението срещу мен, няма ножове, а счупени чаши и бутилки заради вакханалия, която настана. Георги Коев и охранителя, увиснаха на врата ми и ме събориха на земята. Допускам, че тогава Коев е порязал краката си от счупените стъкла. Както и моите крака по глезените са с прорезни рани. Още в понеделник на 14.08. представих медицинско на полицията. Стояхме 5 часа в РУ-П, за да разкажем всичко подробно. Нито сме задържани, нито отвеждани, нито каквото и да било, написано в публикацията на кандидат за кмет, а после и депутати. Няма да коментирам и хората, пред които самият Коев е заявил, че се е самонаранил. Ако се наложи, искат или не, ще трябва да изяснят това пред уважаемото правосъдие.

Макар и не един път да си ми показали  и доказали, че не работят в полза на суверена и техен работодател, все пак, надявам се, че Прокуратура и МВР ще стигнат до края на тази история, целяща единствено и само да бъда спрян, а дейността ми преустановена. Кой зачете презумпцията за невинност, дори и да има косвено съмнение, че съм извършил подобна глупост? 

Сигурен съм, че хората, които познават и следят дейността ни, над 220 хиляди души, добре знаят, че не малко съм работил срещу незаконните дейности на тези господа, както и придобиване на богатства, които не могат да докажат. Просто, местният феодализъм, за пореден път беше изобличен. Тези, които участваха в тази постановка, сега ще се понесат последствията. По буквата на закона. А онези, които дадоха лъжливи показания, да бъдат подведени под отговорност за лъжесвидетелстване и набеждаване в престъпление., каза за медията ни, Симон Милков. 

Георги Коев сам твърди пред свои приятели и познати, че се е самонаранил.

 

 

 

Екип : bezpartien.bg 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *