Синдикат „Защита“ настоява новите заплати в спешната помощ да се изплатят незабавно

Рекламирай в beZpartien.bg

Синдикат „Защита“ настоява новите заплати в спешната помощ да се изплатят незабавно, каза пред журналисти председателят на синдиката Красимир Митов. Ако заплатите не се изплатят незабавно, от понеделник ще блокираме магистралите „Хемус“ и „Тракия“, каза още Митов.
Представители на синдиката отново протестират пред сградата на Министерството на здравеопазването, като искат и оставката на министъра на здравеопазването Христо Хинков. Според Митов искането на оставката на Хинков е заради забавянето на изплащането на увеличените заплати. По думите му липсата на възнагражденията създава напрежение в работата на Спешна помощ.
На 28 август от Министерството на здравеопазването съобщиха, че най-късно до края на октомври увеличените заплати ще бъдат изплатени накуп на работещите в Центровете за спешна помощ. Забавянето е заради процедура по разглеждане и одобряване от Министерски съвет (МС) на допълнително отпуснатите 30 млн. лева за Центровете на спешна помощ и регионалните здравни инспекции.
Зам.-мин на здравеопазването Бойко Пенков заяви пред журналисти, че след допълнително отпуснатите средства заплатите на работещите в Спешна помощ ще се повишат с 22 %.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *