„Синя България“ е заявление за нов стил и за ново лидерство, което липсва в българската политика, каза проф. Вили Лилков

„Синя България“ е заявление за нов стил и за ново лидерство, което липсва в българската политика, каза на пресконференция в Националния пресклуб на БТА във Видин проф. Вили Лилков.
Регистрирахме коалиция „Синя България“ за участие в парламентарните и в европейските избори на 9 юни с желанието да обединим разпиляната десница. Успяхме да обединим осем политически партии, което за нас е сериозен успех, допълни той.
По думите му „Синя България“ е отговор на това, което се случва в българската политика. Едно от заявленията на коалицията е, че няма да допуснем в бъдещия парламент ДПС и Делян Пеевски да изпълняват лидерската роля и да задават дневния политически ред на българското общество, допълни проф. Лилков. Ще подадем ръка на „Продължаваме промяната – Демократична България“ за съдебна реформа, която остана неизпълнена. Ще подкрепяме конституционни промени, ако се налага да се правят отново, но не по начина, по който се правеха в последните години, уточни той.
Коалиция „Синя България“ регистрира листа на кандидати за народни представители във Видински избирателен район. Водач е проф. Вили Лилков, който представи листата. На второ място е магистърът по „Социален мениджмънт“ и дългогодишен служител на Община Видин в направление „Превенция на зависимости“ Красимира Елисеева.
Д-р Валери Велков е на трета позиция. Той работи като началник отдел „Здравеопазване“ в Българската агенция по безопасност на храните във Видин и е общински съветник в Община Димово.
Четвърта в листата е д-р Виолета Дочкова – дългогодишен директор на видинската болница, която в момента е началник на филиала за спешна медицинска помощ в Белоградчик. 
На пето място е магистърът по икономика Димитър Тонев. Той е бивш заместник-кмет на община Белоградчик, началник и бивш началник на „Бюро по труда“ в Белоградчик. Женен с две деца и двама внуци.
Следваща в листата е д-р Маргарет Димова, която е завършила Медицинска академия и работи като съдов хирург в София.
На седмо място е Верислава Пандолфини, която е завършила Югозападния университет „Неофит Рилски“.
Проф. Лилков уточни, че листата е балансирана по пол и по професии, има представители от общините Белоградчик, Димово и Видин. По думите му избраните народни представители от „Синя България“ от региона поемат ангажимент и отговорност за пълно взаимодействие и работа с общинските администрации, областния управител и всички институции в област Видин.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари