Системата за записване на първокласници за идната учебна година в Казанлък ще бъде отворена от 15 май

Рекламирай в beZpartien.bg

Системата за електронно записване на първокласници за учебната 2024-2025 година в общинските училища в Казанлък ще бъде отворена от 15 май. Това става ясно от официалния сайт на местната администрация. Родителите ще имат възможност да подават и редактират своите заявления до 27 май.
На 30 май ще бъдат обявени резултатите от първото класиране, а записването на бъдещите първокласници ще се случи в дните от 3 до 7 юни в училищата, в които са приети.
На 11 юни в системата ще бъдат обявени свободните места за второ класиране, а заявления ще могат да бъдат подавани от 11 до 17 юни. Записването ще става от 20 до 25 юни, а на следващия ден ще бъдат обявени свободните места за трето класиране. 
Информация за свободните места за всяко училище се публикува на посочената страница преди всяко класиране. Водещ критерий за прием в първи клас е близостта до училището по постоянен или настоящ адрес на детето. При регистрация на заявлението се прави автоматична проверка в базата данни на Община Казанлък. За всички желани училища се кандидатства с едно заявление, регистрирано онлайн на сайта за прием в първи клас на Община Казанлък или на място в избраното по първо желание училище. 
От администрацията отбелязват още, че датата и часът на подаване на заявлението в електронната система не влияят на класирането. Няма и промяна в прилежащите райони за обхват на училищата. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *