НачалоБългарияСийка Милева: Обществото очаква правна реформа

Сийка Милева: Обществото очаква правна реформа

„Обществото очаква такава правна реформа, която да съответства на съвременния живот“. Това коментира за говорителят на главния прокурор Сийка Ми по повод случая с разменените бебета. „Да замениш две бебета и да изправиш две семейства пред тежкото изпитание да търсят истината, е о сюжет за филм“, отбеляза Милева.

„Майка в 21 век да живее с мисълта и усещането, че това не е нейното дете и това да се окаже самата действителност – този случай провокира много институции да реагират и да се замислят къде са пропуските, кой и как е допуснал това да се случи и какво наказание ще получи“, посочи Сийка Милева. И определи станалото като „шокиращ случай, който ни дава поредния повод да отбележим, че
законодателството в България е остаряло“.

„Според Наказателния кодекс „който умишлено замени, скрие или подхвърли малко дете или по друг начин укрие или замени гражданското състояние на някого“, се наказва с лишаване от свобода до две години“, припомни говорителят на главния прокурор. И допълни, че това е леко наказание за деяние с тежки травми за родителите.

„Законът е инструмент да постигнеш справедливост, но едва ли една приа до две години в конкретния случай би изпълнила със съдържание тази дума. Съдебна реформа означава точно това – силен закон, чрез който да се изградят такива контролни механизми, които да гарантират сигурността и спокойствието на гражданите“, добави тя.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО