След 20 години в НАТО България се доказа като надежден партньор, написа в позиция Делян Пеевски

Рекламирай в beZpartien.bg

Днес се навършват 20 години от присъединяването на България към НАТО. Двадесет години, в които България се утвърди като високоценен, надежден и сигурен партньор на международната сцена. Това написа председателят на парламентарната група (ПГ) на „Движението за права и свободи“ (ДПС) и съпредседател на партията Делян Пеевски в позиция, разпространена от пресцентъра на ДПС. Приносът на „Движението за права и свободи“ за постигането на тази стратегическа цел за България е огромен, добави той.
ДПС от самото начало отстоява евроатлантическите ценности, повярва, че пътят за развитие на страната ни минава през НАТО и Европейския съюз и наложи този цивилизационен избор. Като основни защитници на правата и свободите и на мира, ние сме твърдо убедени, че атлантическите ценности нямат алтернатива, пише в позицията си Пеевски. 
Според него тези ценности са се превърнали в основен стълб в международните геополитически отношения. Във времена на война и тежки предизвикателства е необходимо всяка една от страните членки на Алианса да работи за единство и солидарност, в името на колективната сигурност и опазването на живота и здравето на хората, подчерта още Пеевски.
Днес се навършват 20 години от връчването (2004 г.) във Вашингтон, САЩ, от министър-председателя Симеон Сакскобургготски на ратификационния документ за присъединяване на България към НАТО, на държавния секретар на САЩ Колин Пауъл, който го приема от името на САЩ – страната депозитар на договора. Договорът е ратифициран от Народното събрание на 18 март 2004 г. и същия ден е публикуван в „Държавен вестник“, показва информация на отдел „Справочна“ на БТА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *