НачалоБългарияСлед два опита НС не успя да събере кворум за заседанието си

След два опита НС не успя да събере кворум за заседанието си

Народното събрание не успя да събере кворум за заседанието в сряда след два опита. По програма то трябваше да започне в 9.00 ч. На него следва да се избере нов председател на парламента. Временно изпълняващият длъжността Мирослав Иванов опита да събере кворум на два пъти, но не успя и след всяка регистрация даде по 15 минути почивка. Причината за липсата на кворум е, че депутатите от , , и „Възраждане” не се регистрираха.

По време на паузата лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че депутатите от партията няма да влязат в зала. Те настояват първо да се гласува вотът на недоверие към кабинета „Петков“. По процедура това трябва да се случи към 19.10 ч. – точно 24 часа след края на дебатите във вторник.
Управляващата о бойкотира заседанието на . Миналата седмица настояваха да бъде избран нов председател на парламента, а днес са против тази точка, защото това щяло да доведе до обществено режение. Не изключвам днес да не се проведе изобщо заседание на парламента”. Това каза съпредседателят на „“ Атанас Атанасов в кулоарите на НС.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО