След като убил Силвия, Орлин пратил смс на мама: Приспах я завинаги!

„Приспах я завинаги“ и „не я болеше“. Такова съобщение изпратил Орлин Гигов на майка си малко след като убил приятелката си, украинката Силвия, на 20 юни в столичния квартал „Красно село“.

Тези смразяващи кръвта подробности са записани в определението на Софийския градски съд (СГС), с което магистратите решават да оставят бившия шофьор от МВР болница в ареста, пише „Телеграф“.

Той е обвинен в умишленото убийство на Киркова. Жената била открита безжизнена, с размазана глава и гола на плочките в жилището, което обитавали напоследък в столичния квартал.

От профилите на двамата в социалните мрежи става ясно, че Орлин и Силвия са заедно от края на 2022 г.

Името на Гигов пък влезе в новините миналата година, когато той преби и изхвърли гола на улицата Силвия след скандал. Той бе арестуван и по-късно пуснат. Междувременно бе осъден условно за побой над стара своя изгора.

От свидетелските показания на майката на Гигов, които са приложени по делото за убийството на украинката, става ясно, че Орлин е водил скитнически начин на живот.

За кратко със Силвия наемали по някоя квартира. Когато обаче употребявали повече алкохол, започвали скандали между двамата.

Крясъци смущавали съседите. Стигало се дори до изпочупване на покъщнината. Именно заради това наемодателите често ги изхвърляли от квартирите. Налагало се двамата със Силвия дори да спят по пейки в градинките.

Така майката на Гигов се принудила от време на време да ги пуска в жилището си, където всъщност е извършено убийството.

Според разследването след запой двамата отново се скарали. Този скандал бил последен за Силвия. След като установил, че приятелката му е бездиханна, Гигов сам започнал да звъни на 112.

Аутопсията на трупа на Киркова показва, че тя е издъхнала в резултат на черепно-мозъчна травма. Имала кръвонасядания по цялото тяло. По Гигов имало само охлузвания.

След като миналата година Гигов бе закопчан за побоя над Силвия, разследването зацикли, тъй като тя оттегли жалбата си и отказа да бъде разпитана пред съдия.

Междувременно през пролетта на миналата година бившият шофьор отнесе условна присъда от СРС за побой над предишна негова приятелка. Насилието над другата жена било извършено преди коледните празници през 2020 г. Тогава след употреба на алкохол Гигов пребил жената, като ѝ счупил носа и лявата скула. Ритал я по тялото и краката.

След побоя се наложило жертвата да търси помощ в „Пирогов“. Магистратите приемат, че нанесената телесна повреда е лека и му дали условна присъда. Гигов е осъден да плати и обезщетение от 5000 лева на пострадалата.

Въпреки всички тези факти обаче Силвия отново се събрала с Орлин. Миналата седмица магистратите от СГС определиха Гигов да остане в ареста. Според тях видно от миналото му той е личност с висока степен на обществена опасност.

Присъдата му не е оказала възпиращ и превантивен ефект, напротив, той имал склонност да посяга на половинките, с които съжителства. Освен това има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението на съда не е окончателно и може да се обжалва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари