След оценката на щетите от бедствието в Царево, ще бъде преценено дали да се иска помощ от ЕС, каза министър Юлиян Попов

Рекламирай в beZpartien.bg

В момента се прави оценката на щетите и тогава ще преценим дали има нужда от външна помощ. Ние можем да разчитаме на Европейския съюз, но първо трябва да видим дали можем да се справим сами. Това заяви пред журналисти министърът на околната среда и водите Юлиян Попов, който днес беше на посещение в Токоизправителна станция „Юнак“ в София, придружаван от европейския комисар по въпросите на околната среда, океаните и рибарството Виргиниюс Синкявичюс. Станцията е обновена с европейски средства по проект по Оперативна програма „Околна среда“ (2014-2020).
Относно сроковете за оценка на щетите след наводненията, министър Попов каза, че вече са направени първите заснемания на засегнатия регион. Според него до седмица-две ще има заключения. „И оттам нататък ще можем да мислим за възстановяване на щетите“, посочи Попов.
Първата стъпка е правителството да поиска тази помощ. Мисля за съвсем правилно, че първо ще се направи оценка на щетите. Правителството има тримесечен срок да поиска тази помощ, каза еврокомисар Синкявичюс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *