След повторното преброяване на гласовете Ешреф Ешрефов остава кмет на Омуртаг

Рекламирай в beZpartien.bg

След повторното преброяване на гласовете Ешреф Ешрефов остава кмет на Омуртаг. Това сочи решение на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Омуртаг, публикувано на страницата на комисията. 
Ново преброяване на гласовете е извършено в три секционни избирателни комисии – в селата Могилец и Беломорци, и една – в Омуртаг. До повторното броене се стигна в изпълнение на решение на Върховния административен съд от 7 март 2024 г., с което бе потвърдено решение на Административния съд в Търговище. 
Още тогава от ОИК в Омуртаг обявиха, че ще изпълнят решението на Административния съд в Търговище по казуса с избора на кмет на Омуртаг.
„ОИК обявява за избран за кмет на община Омуртаг, област Търговище, Ешреф Хасанов Ешрефов, издигнат от Местна коалиция „Съюз на демократичните сили (НДПС), получил 5118 действителни гласа“, е записано в решението на ОИК – Омуртаг с вчерашна дата. Решението е прието единодушно. То подлежи на обжалване пред Административен съд в седемдневен срок от обявяването му съгласно чл. 459, ал.1 от Изборния кодекс. За БТА секретарят на ОИК – Омуртаг Владислава Петрова припомни, че на изборите през есента на 2023 г. за Ешрефов са гласували 5117 избиратели. 
Ешреф Ешрефов е под домашен арест, след като на 7 март т.г. Окръжният съд в Търговище взе мярката за неотклонение. При обжалване делото е насрочено за 19 март 2024 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *