След валежите ситуацията в Софийска област е под контрол, съобщиха от Областната администрация

След валежите вчера, ситуацията в Софийска област е под контрол, служителите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в областта са реагирали адекватно и бързо на сигналите, подадени по време и след обилните валежи. Те са отработили девет сигнала за наводнени приземни етажи и паднали дървета. Това съобщиха от Областната администрация след разговор на областния управител Силвия Арнаутска с директора на РДПБЗН Георги Иванов. 
Оттам посочиха, че областният управител поддържа постоянна връзка с кмета на община Божурище Георги Димов, който я информира за ситуацията в Божурище и работата по отстраняване на щетите от валежите. Арнаутска разговаря и с кметовете на община Костинброд и на костинбродското село Петърч Трайко Младенов и Борислав Борисов. Части от селото също са сред тези райони в областта, които бяха наводнени при валежите миналата вечер.
Както БТА информира, кметът на община Божурище Георги Димов обяви частично бедствено положение за населените места с. Хераково, с. Златуша, м. Старо село, с. Храбърско и кв. Черна бара. От общината съобщиха за БТА, че най-лошо е състоянието на махала „Бoбен“, както и в с. Хераково. Кметът Димов е издал заповед за затваряне на движението през мост над река Хераковска в махала „Бобен“, с. Хераково до овладяване на нанесените щети вследствие на настъпилото бедствие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари