Сливенският окръжен съд е освободил предсрочно Биляна Петрова – заместник на бившия кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева

Сливенският окръжен съд е освободил условно предсрочно Биляна Петрова, потвърди за БТА председателят на окръжния съд в Сливен Мартин Данчев.
Решението е било взето на заседание на 3 юли, като съдът е заседавал по нейна молба и е било взето под внимание становище на администрацията на Затвора в Сливен, според което в поведението ѝ е настъпила положителна промяна, както и поради наличие на здравословни проблеми.
Петрова беше заместник на бившия кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева. Двете, заедно с Петко Дюлгеров, бяха подсъдими за подкуп, искан от строителния предприемач Александър Ваклин. Тримата бяха задържани при акция в центъра на София на 17 април 2018 г. Тогава от автомобила, в който пътуваха Иванчева и Петрова, бяха иззети предварително белязани евробанкноти.
Присъдата на Петрова бе пет години затвор, 10 000 глоба и лишаване от право да заема длъжност за шест години.
Остатъкът от присъдата на Биляна Петрова е година и 25 дни, каза още съдия Данчев. В Сливенския затвор досега е изтърпяла наказание от една година и седем месеца „лишаване от свобода“, две години и 29 дни е прекарала в ареста.
Решението на съда не е окончателно, защото Прокуратурата е обжалвала и делото ще се гледа в Апелативния съд в Бургас.
Мартин Данчев припомни, че Десислава Иванчева също е подала молба за предсрочно освобождаване преди няколко месеца, но съдът е отказал, а Апелативният съд е потвърдил отказа. През следващите шест месеца тя няма право да подава нова молба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари