Служебният министър Атанас Запрянов присъства на подписването на споразумение, свързано с поддръжката на новите самолети F-16 Block 70

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов присъства на подписването на Споразумение по Програмата за индустриално сътрудничество между компанията „Локхийд Мартин“ и завод „Авионамс“ АД. Това съобщиха от Министерството на отбраната (МО).
Споразумението бе подписано днес, 5 юни, в първия ден от 16-ото издание на Международното изложение „Хемус 2024“ и е свързано с поддръжката на новите самолети F-16 Block 70, които страната ни придобива. Съгласно него, „Авионамс“ АД ще изпълнява три от общо шест проекта по индустриално сътрудничество, залегнали в договора за придобиване на самолетите, посочват от МО. 
По традиция в първия ден се проведе Индустриален форум, чиято тема тази година са възможностите за българската отбранителна индустрия с оглед на повишените усилия на съюзническо ниво за насърчаване на европейското и трансатлантическото сътрудничество в областта на въоръженията.
„Министерството на отбраната ще продължи да насърчава увеличаването на българското участие в европейските инициативи в областта на отбраната“, каза в приветствието си към участниците заместник-министърът на отбраната Аделина Николова. По думите ѝ, в условията на днешните предизвикателства модернизацията и технологичното обновление на Българската армия са без алтернатива. 
Приветствия и пожелания за ползотворна работа към участниците отправиха и заместник-министърът на икономиката и индустрията д-р Давид Сукалински, и заместник-министърът на иновациите и растежа проф. д-р Георги Ангелов, добавят от МО.
В условията на спешната необходимост са ускоряването на модернизацията на въоръжените ни сили, каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов при откриването на 16-ото Международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2024“ в Международен панаир – Пловдив. По думите му Министерство на отбраната продължава да концентрира усилията си върху реализирането на проектите за превъоръжаване на българската армия. Сред тези с най-висок приоритет той посочи придобиването на нов тип боен самолет и придобиването на многофункционален модулен патрулен кораб.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари