Служебният премиер Димитър Главчев и посланикът на Турция Мехмет Саит Уянък ще посетят граничния пункт „Малко Търново“ на 3 юни

Служебният премиер Димитър Главчев и посланикът на Турция Мехмет Саит Уянък ще посетят гранично контролно-пропускателния пункт (ГКПП) „Малко Търново“ на 3 юни от 15:00 часа, съобщиха от правителствената пресслужба. 
Визитата е в продължение на работната им среща от началото на седмицата, на която бяха обсъдени тежкият трафик, задръстванията и необходимостта от разширяване на пункта. В огледа ще се включат още служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, служебният министър на туризма Евтим Милошев и служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров.
На 28 май от правителствената пресслужба съобщиха, че предстои Димитър Главчев и новият посланик на Турция в България Мехмет Саит Уянък да посетят българо-турската граница при ГКПП „Малко Търново“ заради проблема с тежкия трафик и задръстванията. Това е договорено на среща между двамата в Министерския съвет. По данни на Агенция „Митници“ за последните пет години трафикът, който минава от Турция през България, се е увеличил с 50%, като прогнозите са тази тенденция да се запази и занапред, стана ясно на срещата. 
БТА припомня, че на 9 май бе обявено началото на процедура по изготвяне на проект по разширяване на ГКПП „Малко Търново“. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари