Служебният премиер Димитър Главчев ще участва в срещата на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие в Париж

Служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев заминава днес за Париж, където ще участва в срещата на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) на ниво министри, съобщиха от правителствената пресслужба.
Премиерът Главчев ще направи изказване в първото пленарно заседание, в рамките на което ще бъде дискутирано постигането на  устойчива, приобщаваща икономика и общество, както и основано на факти разработване на политики по отношение на общите предизвикателства. 
Участието на служебния министър-председател и министър на външните работи Димитър Главчев във форума в Париж е още едно потвърждение, че пълноправното членство в ОИСР продължава да сред основните външнополитически приоритети на страната ни. В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия, 90 % от директните чуждестранни инвестиции в глобален план и 45% от световното БВП.  
Тази година Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри е председателствана от Япония, със заместник-председатели Мексико и Нидерландия. Събитието е  под надслов: „Съвместно създаване на потока на промяната: водене на глобални дискусии с обективни и надеждни подходи към устойчив и приобщаващ растеж“. Форумът е възможност за участие в дискусии на високо ниво между държавите членки и не членки по въпроси, които са от решаващо значение за днешната международна общност.
На Виенския икономически форум на 22 април служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев определи на като ключов приоритет пълноправното членство на България в ОИСР за насърчаване на икономическото развитие и укрепване на регионалната стабилност. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари